-

Gözden kaçırmayın

Elazığ’da Yeni Bir Ortaokul AçıldıElazığ’da Yeni Bir Ortaokul Açıldı



Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, geleceğin yazarlarını destekleyen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Geleceğin Yazarları Projesi kapsamında öğrencilerin evrensel fikirlere katkı sağlayacaklarını ve bu süreçte en etkili aracın Türkçe olduğunu belirtti. Bakanlık olarak dört temel dil becerisinin gelişimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Tekin, okuma ve yazmanın yaşam biçimi hâline gelmesi için özel bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Türkiye Yüzyılı’nda, bizim topraklarımızdan insanlığın problemlerine çözüm üretecek evrensel fikirlerin sunulacağına inancımız tamdır. Bu ulvi ülküyü gerçeğe dönüştürecek olan öğrencilerimizin en etkili gücü Türkçedir. Okuma ve yazmanın yaşam biçimi hâline gelmesi için özel bir gayret gösteriyoruz,” dedi.

Tekin ayrıca, projede yer alan ve sorumluluk üstlenen öğrencilere, katkı veren yazarlara, yazar öğretmenlere, bilim insanlarına ve akademisyenlere teşekkür etti. Geleceğin Yazarları Projesi gibi çalışmalarla sürecin güçlendirildiğini ve öğrencilerin desteklendiğini belirtti.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması.