-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Şırnak'ta düzenlenen ve birçok kurumun iş birliği ile gerçekleştirilen "Arama, Kurtarma ve Güvenlik Tatbikatı" başarıyla tamamlandı. Bu tatbikata, 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, AFAD İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır AFAD ekipleri ve Şırnak Belediyesi İtfaiye ekipleri katıldı.

Tatbikat, olası acil durumlara karşı kurumların koordinasyonunun güçlendirilmesi amacıyla yapıldı. Senaryo gereği oluşturulan olaylara müdahale eden ekipler, kurtarma operasyonları ve güvenlik protokollerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Ele alınan çeşitli senaryolar, gerçekçi sahnelerle katılımcıların eğitimine katkı sağladı.

Etkinliğin ardından yapılan açıklamada, tatbikatın amacına ulaştığı ve birlikler arasındaki iş birliğinin daha da pekiştiği belirtildi. Katılımcı ekiplerin koordinasyon becerileri ve hızlı müdahale yetenekleri sayesinde, olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı oldukları bir kez daha vurgulandı.

Bu tatbikat ile birlikte kurumların arama kurtarma ve güvenlik konularında deneyim kazandıkları ve her türlü acil duruma karşı daha hazırlıklı hale geldikleri gözlemlendi.

#Şırnak #tatbikat #aramakurtarma #güvenlik