-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Temmuz ayında Avrupa Birliği dönem başkanlığını devralacak olan Macaristan'ın sürecinde, ilişkilerin somut sonuçlar üretecek şekilde ve pozitif bir çerçevede ilerlemesi yönündeki beklentiler dile getirildi. Türkiye'nin AB genişleme sürecinin bir parçası olan aday ülke olarak, üyelik sürecini canlandırma ve karşılıklı somut adımlar atarak ilerletme iradesine sahip olduğunu belirten Yılmaz, AB’nin diğer aday ülkeler için gösterdiği açık ve kararlı siyasi iradenin, Türkiye için de eşit koşullarda ve ayrımcı olmadan gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, ticaretin artırılması, gümrük birliğinin güncellenmesi ve vize işlemlerinin kolaylaştırılması gibi önemli alanlarda harekete geçilmesi ve daha pozitif bir yaklaşımın oluşturulmasının önemi dile getirildi.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı. Özellikle Gazze'de ivedi biçimde ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz olarak bölgeye ulaşmasının gerekliliğine dikkat çekildi. Bu konuda Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kurumlardan daha yoğun bir çaba gösterilmesi beklentisi ifade edildi.

Ziyareti ve iş birliklerinden dolayı Komiser Varhelyi ve heyetine teşekkür edildi.