-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İzmir'de Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadelede Eğitim Hamlesi İzmir'deki polis moral ve rehabilitasyon merkezinde, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen eğitim programı başladı. 4-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen hizmet içi eğitim, hudut kapıları branşında uzmanlaşmayı hedefleyen personelin bilgi ve becerilerini arttırmak üzere tasarlandı.

Eğitime katılan personeller, sahada karşılaşabilecekleri durumlar ve sınır güvenliği konularında yoğun bir eğitim alacaklar. Programın amacı, göçmen kaçakçılığı gibi kritik konulara karşı etkin bir mücadele stratejisi geliştirebilmek ve sınır kapılarında alınacak önlemlerin güncel tehditlere uygun olarak şekillendirilmesi.

Bu eğitim, güvenlik güçlerinin mesleki kapasitelerinin geliştirilmesinin yanı sıra, ulusal güvenlik ve kamu düzeninin korunmasına katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Eğitim süresince, hem teorik bilgiler aktarılıyor hem de pratik uygulamalar üzerinden gerçekçi senaryoların tatbik edilmesi planlanıyor.

Eğitim sonunda, saha personelinin daha donanımlı ve hazırlıklı olarak görevlerine devam etmeleri ve böylece göçmen kaçakçılığıyla daha etkin bir mücadele yürütülebilmesi hedefleniyor.

#İzmir #GöçmenKaçakçılığıylaMücadele #EğitimHamlesi #hudutkapıları #göçmenkaçakçılığı #sınırgüvenliği #hizmetiçieğitim