-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği bir etkinlikte, Üst Kurulun görev ve faaliyetlerini anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin düzenlediği konuşmalar kapsamında yer alan etkinlikte, Ebubekir Şahin, RTÜK'ün Türkiye'deki radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi konusundaki sorumluluklarını detaylandırdı. Öğrenciler, medya etiği ve yayıncılık standartları gibi konularda yönelttikleri sorularla, yayıncılık dünyasına dair merak ettikleri noktalara açıklık getirdi.

Etkinlikte, RTÜK'ün toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme ve kamu yararını gözetme görevlerine vurgu yapılırken, medyanın toplumsal rolü ve etkisi üzerine de önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Ebubekir Şahin, konuşmalarında, Üst Kurulun çalışmalarının şeffaflığı ve hesap verebilirliği üzerinde durarak, mevcut ve gelecekteki medya düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik boyunca öğrencilerin aktif katılımıyla yapılan soru-cevap bölümü, gençlerin medya ve yayıncılık alanındaki farkındalıklarını artırmayı amaçladı.

RTÜK'ün faaliyetleri ve etkinlik hakkında daha fazla bilgi edinmek için RTÜK'ün resmi web sitesi ziyaret edilebilir.