-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

AK Parti Bursa Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. Milletvekili, devletin menfaatine olan işlerden anlayarak bu doğrultuda hareket ettiklerini vurguladı. Uçağın kullanımı ve seyahatin maliyeti ile ilgili eleştirileri yanıtladı.

Açıklamada, Arjantin'in Salta kentinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'ndan söz edildi. Toplantı, Arjantin'de gerçekleştiği belirtilen bir dönemde düzenlendi.

Milletvekili, Sanayi ve Teknoloji, Hazine ve Maliye ile Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan heyet ile birlikte devlet uçağı kullanarak toplantıya katıldıklarını belirtti. Uçağın kullanımı, otel ücretleri ve diğer masrafların ekonomik olduğunu ifade etti.

Heyetin, devletin menfaatine yönelik işlerde bulunmak amacıyla toplantıya katıldığını ve bu nedenle yapılan masrafların gerekli olduğunu savundu. Ayrıca, Endonezyalı bir bakan ile yapılan görüşmelerin savunma sanayi alanında olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Açıklamayı yapan kişi, AK Parti Bursa Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı'dır.

Milletvekili, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Milletin kürsüsünden açıkça yalan söylemek kesmemiş olacak ki yüzsüzlükte ısrar ediyorsunuz. Ben milletin-devletin menfaatine olan işlerden çok iyi anlarım. Sadece at gözlüğü değil, matematik sorunu da var. Arjantin Salta'daki G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na Sanayi ve Teknoloji, Hazine ve Maliye ile Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan heyetle gittik. Üç bakanlıktan oluşan tüm heyetin devletin uçağını kullanması; 38 saat süren dört aktarmalı uçuş ücreti, fazladan üç gün otel ücreti, harcırahlar ve diğer masraflardan daha ekonomiktir. Ayrıca Endonezyalı sayın bakan ile o seyahatte yaptığımız görüşmelerin Endonezya ile savunma sanayi alanında hangi sonuçlara vesile olduğunu basit bir Google araması ile görebilirsiniz. Devletimizin menfaati dışında bir amacı olmayan seyahatimizle, İBB başkanınızın kişisel PR'ı için düzenlenen israf gezisini kıyaslamanız gaflettir."