-

Gözden kaçırmayın

Bursa Devlet Tiyatrosu Bursa Devlet Tiyatrosu "Keşanlı Ali Destanı" Oyunuyla Büyük Anadolu Turnesi'ne Çıkıyor

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Yüzyıllık Destan üçlemesinin ikinci oyunu olan "Savaş," 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesinde prömiyer yapacak.

Haluk Özenç’in yazdığı ve Barış Erdenk’in yönettiği oyunda, Mustafa Kemal Paşa karakteri Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer tarafından canlandırılıyor. "Savaş" oyunu, 23 Nisan'dan başlayarak Mustafa Kemal Paşa’nın "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!" emriyle başlayan Büyük Taarruz'a, yani 30 Ağustos 1922'ye kadar süren Kurtuluş Savaşı'nın cephedeki gerçek mücadelesini konu alıyor.

Oyun, milletin yokluk ve yoksulluk içinde bağımsızlık ateşiyle nasıl çelik gibi bir irade sergilediğini ve işgalci güçlerle nasıl mücadele ettiğini sahneliyor. Bu destansı mücadelenin sonunda Mustafa Kemal Paşa liderliğinde vatanın kurtuluşu için bedenlerini kalkan eden halkın zaferi nasıl elde ettiğini anlatıyor.

Bu prömiyer, Kurtuluş Savaşı'nın anılarına ve Cumhuriyet'in kuruluşuna dair önemli bir kesiti sahneye taşıyarak seyircilere tarihi yeniden hatırlatmayı amaçlıyor.