-

Gözden kaçırmayın

Ülke için mücadele eden gazilere minnet ve saygıylaÜlke için mücadele eden gazilere minnet ve saygıyla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu başkanlığında düzenlenen törenle, Türkiye ve Romanya arasında şehircilik alanında iş birliğine ilişkin önemli bir anlaşma imzalandı. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Romanya Kalkınma, Kamu İşleri ve İdare Bakanı Adrian-loan Veştea arasında imzalanan anlaşma, iki ülke arasında şehircilik ve mekânsal planlama konularında bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefliyor.

Bakanlar, anlaşmanın çeşitli alanlarda büyük faydalar sağlayacağına dikkat çektikleri konuşmalarında, mekânsal planlama, kentsel dönüşüm, yapı işleri ve yapı mevzuatı, coğrafi bilgi sistemleri, tapu, kadastro ve harita yapımı ile yerel yönetimlerin kentsel altyapı yatırımları gibi konuların bu iş birliğinin odak noktalarını oluşturduğunu belirttiler.

İki ülke arasında imzalanan bu iş birliği anlaşmasının, şehircilik alanında disiplinler arası bilgi alışverişini sağlamak ve karşılıklı tecrübelerden yararlanmak amacıyla büyük önem taşıdığı vurgulandı. Anlaşmanın, hem Türkiye'nin hem de Romanya'nın şehircilik politikalarını geliştirmeye katkı sağlaması bekleniyor.