-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1.044 yeni hâkim ve savcının görev yerlerinin belirlendiği kura töreninde yaptığı açıklamada, adalet sistemine katkılarından bahsetti. Erdoğan, yeni atanan hâkim ve savcıların gittikleri yerlerde adalet sancağını yücelteceklerine inandığını belirtti.

Erdoğan, iktidara geldikleri dönemde 9 bin 349 olan hâkim ve savcı sayısını 2,5 kat artırarak mahkemelerin yükünü hafiflettiğini vurguladı. Yardımcı personel sayısının 26 bin 274’ten 96 bin 650’ye, ceza infaz kurumlarındaki görevli sayısının ise 25 bin 407’den 83 bine çıktığına dikkat çekildi. Toplam adalet teşkilatı personel sayısının ise 2002 yılında 61 bin iken bugün 204 bine ulaştığı ifade edildi.

Ayrıca, adli yargıda mahkeme sayısının %99, idari yargıda ise %51 oranında arttığını belirten Erdoğan, mahkeme kararlarındaki hataları en aza indirmek ve temyizdeki yığılmayı önlemek amacıyla istinaf mahkemeleri kurduklarını söyledi. Adalet kurumlarının modern ve fonksiyonel mekânlarına sahip olmasına da önem verdiklerini dile getirdi ve 284 yeni adalet hizmet binası inşa ettiklerini ekledi.

Erdoğan, adalete erişimi kolaylaştıran ve adalet sisteminin işleyişini hızlandıran tarihî reformlara imza attıklarını ve “Güven veren ve erişilebilir bir adalet” hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.