-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Japonya seyrine devam eden TCG KINALIADA, 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Jakarta Limanı'nı ziyaret ediyor. Geminin limana gelişinde Endonezya Deniz Kuvvetleri tarafından düzenlenen törenle karşılandığı belirtildi. Ayrıca, bu ziyaret sırasında Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar da hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında, TCG KINALIADA personeli çeşitli resmi temaslarda bulundu. Kuzey Jakarta Belediye Başkanı, Endonezya 1’inci Filo Komutanı, Endonezya Deniz Ulaştırma Komutanı ve Endonezya Filo Komutan Yardımcısı makamlarında ziyaret edildi. Ayrıca, liman ziyareti çerçevesinde T.C. Jakarta Büyükelçisi ve TCG KINALIADA Komutanı'nın ev sahipliğinde gemide verilen bir resepsiyon düzenlendi. Bu resepsiyona Endonezya Donanma Kurmay Başkanı, Endonezya Batı Filo Komutanı, yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli üst rütbeli personel ve Türk Savunma Sanayii temsilcileri de katıldı.