-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile yapılan görüşmelerde, iki ülke arasındaki dostluk, komşuluk ve stratejik ortaklık ilişkileri ele alındı. Görüşmede Türkiye'nin, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrarına ve refahına olan güçlü desteği bir kez daha vurgulandı.

Geçen yıl 3 milyar dolar olarak gerçekleşen ikili ticaret hacminin, yeni hedef olarak 5 milyar dolara çıkarılması kararlaştırıldı. Bu hedefe, geliştirilecek yeni iş imkanlarıyla kısa sürede ulaşılması bekleniyor.

Görüşmelerde, Tarihî İpek Yolu'nu raylar üzerinden hayata geçiren Orta Koridor’un belkemiği olan Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu'nun yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için yürütülen çalışmalar ele alındı. Diğer ulaştırma ve enerji projelerinde de iş birliği iradesi teyit edildi.

Güvenlik iş birliği alanındaki ilişkiler de görüşülerek, FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelenin daha etkin hale getirilmesi üzerinde duruldu. Bu gayrimeşru yapılarla mücadelenin ülke içinde ve dışında kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Gazze’deki durum ve uluslararası toplumun sorumlulukları hakkında değerlendirmeler yapılarak, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında fikir alışverişinde bulunuldu. Güney Kafkasya’da barış, huzur ve istikrarın önemi vurgulanarak, bu amaç doğrultusunda çalışma kararlılığı teyit edildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak barış anlaşmasının, bölgenin geleceği bakımından tarihî bir fırsat olduğu belirtildi.

Görüşmelerin hayırlara vesile olması temenni edilerek, Gürcistan Başbakanı ve heyetine ziyaretleri için teşekkür edildi.