Öğretmenlere şiddet durmuyor: Aksaray’da öğretmen darp edildi

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Aksaray'da gerçekleşen bir olayda, bir sınıf öğretmeni okul bahçesinde saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda öğretmenin kolunun kırıldığı ve ameliyata alınacağı bildirildi. Saldırgan ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.



Aksaray Yenimahalle İlkokulu'nda meydana geldi. Sınıf öğretmeni 56 yaşındaki Aziz Koçak ile 63 yaşındaki M.E. arasında okul bahçesinde tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle M.E, yanında getirdiği sopayla Koçak'a saldırarak darp etti.

Polis ve 112 Acil Servis ekipleri olay yerine çağrıldı. Olay sonrasında ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Koçak'ın kolunun kırıldığı ve ameliyat olacağı öğrenildi. Saldırı sonrası kaçan M.E, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı.

Öğretmen Koçak yaşananları anlattı; derse girmeye hazırlanırken bir öğrencinin, okul bahçesinde kendisiyle görüşmek isteyen bir kişi olduğunu belirtti. Koçak, park alanına hızlıca geldiğinde aniden karşısına çıkan kişinin saldırısına uğradığını ifade etti. İlk sopa darbesi koluna, ikinci darbe ayağına isabet ettiğini belirten Koçak, diğer öğretmenlerin yardımıyla saldırgandan kurtulduğunu söyledi. Şeker hastası olduğunu ekleyen Koçak, olayın etkisiyle kendini kötü hissettiğini ve hemen hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.



Koçak, daha önceden tanıdığı ve selamlaştığı birinin bu saldırıyı gerçekleştirdiğini aktararak, aralarındaki bir dedikodu nedeniyle sorun yaşadıklarını belirtti. Yakın geçmişte öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına karşı eylem yaptıklarını hatırlatan Koçak, kendi başına gelen bu olayla ilgili 31 yıllık öğretmenlik kariyerinde ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti.