-

Gözden kaçırmayın

TÜRSAB, Turizm Bakanı'nın Eleştirileriyle Karşı Karşıya KaldıTÜRSAB, Turizm Bakanı'nın Eleştirileriyle Karşı Karşıya Kaldı

Türkiye'nin ilk agro kütüphanesi olan Banaz İlçe Halk Kütüphanesi, uluslararası bir başarıya imza atarak Yeşil Kütüphane Ödülü 2024 için ilk 5 aday arasına girdi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle Uşak'ta hizmet vermeye başlayan kütüphane, sunduğu yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Kütüphanede bulunan bitki yatakları, tohum kitaplığı, kompost sandığı, yağmur suyu hasadı ve böcek oteli gibi alanlar, sürdürülebilir kalkınma farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Düzenlediği tarımsal odaklı etkinliklerle de adından söz ettiren Banaz İlçe Halk Kütüphanesi, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) tarafından övgüyle karşılandı. IFLA Yeşil Kütüphane Ödülü 2024’ün kısa listesine girme başarısı gösteren kütüphane, teori ile pratiği birleştirerek sürdürülebilir yeşil kütüphane modeline yönelik hizmetler sunuyor. Ödülün kazananları ise ekim ayında açıklanacak.