-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, muhalefetin "rantsal dönüşüme karşıyız" şeklindeki klişe sözlerini eleştirdi. Özhaseki, Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümü desteklemelerine rağmen muhalefetin bu konudan kaçındığını belirtti. Bakan, muhalefetin kaçış yolu olarak kamyonların kaçış rampasına benzeterek, "Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız" dediklerini fakat asıl sorunlarının başka olduğunu söyledi. Özhaseki, muhalefetin asıl amacının engellemek olduğunu vurguladı.

Bakan Mehmet Özhaseki, Aksaray'da gerçekleşen kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Tören sırasında yaptığı konuşmada, temeli atılan konutların ve işyerlerinin 2025 yılında tamamlanması planlandığını belirtti. Özhaseki, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu ve muhalefetin teslim edilen konutları ve yapılan işleri göz ardı etmesine tepki gösterdi. Bakan, deprem bölgesinde 110 bin kişilik bir orduyla çalıştıklarını ve binlerce şantiyenin olduğunu dile getirerek muhalefetin bu çalışmaları görmezden gelmesine anlam veremediğini söyledi. Özhaseki, bu konuda muhalefetten eleştiri gelmediğini ve "Hakikaten nerede yapıyorsunuz? Gösterin" diyen bir kişi olmadığını ifade etti. Bakan, muhalefetin asıl niyetinin farklı olduğunu savundu.

Özhaseki, Türkiye genelinde kentsel dönüşümü desteklediklerini söylemesine rağmen bazı belediye başkanlarının buna direndiğini belirtti. Belediyelerin kendi bölgelerini hazırlaması gerektiğini ve çöküntü alanların, depreme dayanıksız yerlerin belirlenmesi için çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti. Bakan, bazı belediye başkanlarının bu sorumluluktan kaçtığını ve özellikle İstanbul gibi bir yerde muhalefetin bu konuya hiç ilgi göstermediğini dile getirdi. Özhaseki, muhalefetin kaçış yolu olarak kamyonların kaçış rampasına benzeterek "Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız" dediklerini ancak asıl amaçlarının başka olduğunu belirtti. Bakan, muhalefetin asıl hedefinin engellemek olduğunu vurguladı.

Bakan Mehmet Özhaseki, temel atma töreninin ardından Kalanlar Millet Bahçesi'nin Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın yeşil alanları artırma hedeflerine değindi. Özhaseki, şu anda Bakanlık olarak 503 yerde millet bahçesi projelerinin olduğunu ve 231'inin tamamlandığını belirtti. Hedeflerinin Cumhurbaşkanı tarafından 100 milyon metrekare olarak belirlendiğini söyleyen Bakan, yeşil alanları daha da artıracaklarını ifade etti.