-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Erzurum'da Tekman İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından trafik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Tekman Anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde 30 öğrenci ve 4 öğretmen yer aldı. Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu eğitimlerde, Temel Trafik Bilgileri ve Trafikte Güvenlik konuları üzerine uygulamalı ve teorik eğitimler verildi.

Bu eğitimlerin amacı, küçük yaştaki çocuklara trafik kurallarını öğreterek onların trafik bilinci ve güvenliği konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır. Eğitimlerde, trafik kazaları ve kazaların nedenleri hakkında bilgilendirme yapılarak, trafikte nasıl güvenli davranılması gerektiği konusunda pratik bilgiler verildi. Ayrıca, trafik işaretleri, yayaların trafikteki rolü ve kural ihlallerinin sonuçları gibi konular da ele alındı.

Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi, çocukların trafik bilinci konusunda erken yaşlardan itibaren farkındalıklarının artırılmasını hedefliyor. Böylece, gelecekte trafikte daha bilinçli ve sorumluluk sahibi birer sürücü olmalarına katkıda bulunuyor. Ayrıca, eğitimler sayesinde çocuklar trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda bilinçlenerek, güvenli bir şekilde yol almayı öğreniyor. Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi'nin devamında, farklı yaş gruplarına yönelik eğitim çalışmalarının yapılması planlanıyor.

#Erzurum #Tekman #TrafikBilinci #GüvenliTrafik #ÇocuklaraEğitim #TrafikEğitimi #TrafikGüvenliği