-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan ve hırsızlık olayları başta olmak üzere asayiş olaylarına müdahale eden Motosikletli Asayiş Timi, 'huzur timi' olarak adlandırılan bir ekiptir. Tim, kent genelinde suçlularla 7-24 mücadele etmektedir. Kırsalda da etkili olan tim, tüm noktalara ulaşım sağlamaktadır.

Asayiş Timi, önleyici kolluk devriyesinde görev yaparak vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaktadır. Eğitimli 3 kişilik 2 motorize ekip, kesintisiz olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Jandarmanın sorumluluk alanında bulunan bölgelerde meydana gelebilecek olayların önüne geçmek, suçluları yakalamak ve olayları aydınlatmaya yardımcı olmak asayiş timinin görevleridir. Tim, alınan ihbar ve şikayetleri değerlendirip olay yerine hızlı bir şekilde ulaşarak müdahale etmektedir. Özellikle dar sokaklar, kırsal mahalleler ve orman yolları gibi araç trafiğinin kısıtlı olduğu yerlerde tim önemli bir rol oynamaktadır.

Motosikletli Asayiş Timi, bölgenin en önemli noktalarından biri olan ve araç girişinin zor olduğu Mastaura Antik Kenti'nde de devriye görevi yapmaktadır. Antik Kent'e gelen ziyaretçilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yaparak olumsuz olayların önüne geçme amacıyla önlem almaktadır. Ayrıca bölgedeki kaçak kazıcılara fırsat vermemek için nöbet tutmaya devam etmektedir.

#nazilli #jandarma #motosikletliasayiştimi #huzurtimi #asayiştimi #güvenlik #suçlamücadelesi #kırsalalan #mastauraantikkenti