-

Gözden kaçırmayın

Mictecacihuatl: Azteklerin Ölüm TanrıçasıMictecacihuatl: Azteklerin Ölüm Tanrıçası

Evren, hayal gücümüzü aşan mega fırtınaların ev sahibi olan karışık dünyaların gökyüzlerinde dolaşıyor. Dev vahşi rüzgarlar yıkımı toprağa ekmek için gürlerken, dünyamızdaki kasırgalar, bu kozmik fırtınalar karşısında adeta hafif bir esinti kalıyor.

Bu karanlık yolculukta, Evrenin en büyük fırtınalarını barındıran gezegenleri keşfedeğiz. Hem Güneş'in hüküm sürdüğü kardeş dünyalar hem de galaksinin uzak köşelerinde saklanan gezegenler bu keşfin parçaları. Bu eksoplanetler, uzay okyanuslarını aşan eko gibi, gökyüzlerinde sakladıkları gücün işaretlerini bize sunuyor.

Venüs'ün ölümcül gökyüzlerindeki tehditler, Mars'ın devasa kum fırtınaları, Jüpiter'deki şiddet senfonisi, Satürn'ün kozmik alkimisi, Neptün'ün inanılmaz hızlı rüzgarları, Dimidio'da saphire yağmurları, Janssen’in ateş okyanusları ve bir kahverengi cüce olan yıldızın başarısız kalbi: Bu duraklar, evrensel mega fırtınalara doğru ilerleyişimizin kilometre taşları.

Venus’un dikkat çekici özellikleri, Mars'ın kaosun yankıları, Jüpiter’in şiddet dolu besteleri, Satürn'ün kozmik dönüşümleri, Neptün'ün soğuk imparatorluğu, zafir devi Dimidio, galaksi katili HD 189733 b, Janssen'in alevden okyanusları ve bir yıldız olamayan kahverengi cüce ile Evrenin en şiddetli fırtınaları arasında bir yolculuğa çıkmış oluyoruz.