-

Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini OnurlandırdıGaziler Günü Etkinliği Ülkemizin Kahraman Gazilerini Onurlandırdı

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında bulunan bir grup düzensiz göçmenin can sallarında olduğu bilgisi, 28 Şubat 2024 tarihinde saat 09.40'ta alındı. Bu bilgi üzerine Sahil Güvenlik Botu (TCSG-912) görevlendirildi ve düzensiz göçmenlere yardım etmek için harekete geçti. Bot, Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen 2 can salını buldu. Can salı içerisinde bulunan toplam 21 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Botu tarafından kurtarıldı. Bu 21 göçmenin arasında 14 çocuk da bulunuyordu. Kurtarılan göçmenler İzmir'deki güvenli bir noktaya getirilerek sağlık kontrolleri ve gerekli işlemler için yetkililere teslim edildi.

#haber #mülteciler #SahilGüvenlik #izmir #Seferihisar #göçmenkrizi

Gazetecilik 5N1K kurallarına göre verilen metin özgün habere çevrildi. Haber, 28 Şubat 2024 tarihinde saat 09.40'ta İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botunun bir operasyonu hakkındadır. Operasyon sonucunda Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen 2 can salı içerisinde toplam 21 düzensiz göçmen (14 çocuk dahil) kurtarılmıştır.