-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'ya ziyaretlerde bulunmak üzere hareket etti. İlk olarak Kastamonu Seydiler'de esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Yumaklı, ardından Devrekani Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti ve personelle bir araya geldi. Ayrıca, Devrekani ilçesinde yapımı devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki inşaatı inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yumaklı, organize tarım bölgeleriyle ilgili uzun süredir çalışma yürüttüklerini belirtti. Türkiye genelinde 60 organize tarım bölgesinin kurulumunun devam ettiğini ifade eden Bakan Yumaklı, bunlardan 40'ının tüzel kişiliklerini kazandığını ve bazılarının üretime başladığını söyledi. Hedeflerinin bu sayıyı 100'e çıkarmak olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, farklı bölgelerde bitkisel ve hayvansal üretim yapacak organize tarım bölgelerini hayata geçireceklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi hakkında da konuştu. Bu bölgede hayvancılık konusunda tecrübenin olduğunu ve bu tecrübenin bir projede hayata geçirileceğini ifade eden Bakan Yumaklı, yaklaşık 20 bin hayvanlık bir bölge olacak bu alanın 81 işletmeye ev sahipliği yapacağını söyledi. Planlamaların 2025'in Haziran ayında tamamlanmasının beklendiğini ancak şartların uygun olması durumunda bu yıl sonlarına doğru üretime geçilebileceğini belirtti.

Yumaklı, organize tarım bölgelerinin planlanmasının illerin tarımsal üretimlerine göre yapılmasının önemine değindi ve her yere standart organize tarım bölgesi düşünmediklerini belirtti. Amacın verimli ve kaliteli üretimle ülkenin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, sektörün gelişmesini ve güçlenmesini hedeflediklerini ifade etti. Aynı zamanda tarımsal ürün ihracatını artırmak için çaba sarf ettiklerini de dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son olarak 'Gençlik Aşkıyla Kastamonu' programına katıldı ve gençlerin sorularını cevapladı.

#Tarım #OrmanBakanı #İbrahimYumaklı #Kastamonu #organizetarım #tarımbölgeleri