-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Bursa'nın E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na saldırı düzenlenmesi sonucu infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit edilişinin üzerinden iki yıl geçti. Bu nedenle anma etkinliği düzenlendi. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Bursa Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, acıları paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Bakan Yardımcısı Can, bir şehidin acısının sadece ailesinin değil, tüm milletin acısı olduğunu belirterek, Cengiz Yiğit'in emanetlerinin başlarının üstünde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Can, anlamlı bir şekilde acıları paylaşmanın yanı sıra terörü kınamanın ve lanetlemenin önemine de dikkat çekti. Terörün kökünün kazınması gerektiğini belirten Can, sadece kuru kuruya kınamanın yeterli olmadığını ifade etti. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin terörle mücadelede en büyük ceza olduğunu söyleyen Can, terörün acıdan beslendiğini ve bu sırada milletin de acı çektiğini belirtti. Can, Cengiz Yiğit ve diğer şehitlerin ruhunun şad olmasını diledi ve mekanlarının cennet olmasını temenni etti.

Anma törenine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua gerçekleştirdi. Şehidin eşi ve çocuklarının da katıldığı anma töreninde, aynı terör saldırısında yaralananlarla da bir araya gelindi. 20 Nisan 2022'de Bursa'da yaşanan bombalı terör saldırısında Cengiz Yiğit şehit olurken, 23 memur yaralanmıştı.

#Bursa #terörekarşıbirlik #şehitlik #anmaetkinliği #AdaletBakanlığı #terörelanetolsun