Konya'nın Selçuklu ilçesinde yaşanan acı olay, ülkede aile içi şiddet sorununa dikkat çekti. 80 yaşındaki Sahure Dudu Bahçeli, kısa bir süre önce Almanya'dan dönen torunu Talha Çorum ile birlikte yaşamaya başlamıştı. Ancak dün, bu huzurlu görünen aile tablosu kanlı bir olaya sahne oldu.

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon

Olay, Mehmet Akif Mahallesi Ülkü Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın birinci katındaki dairede gerçekleşti. İddialara göre, komşular Sahure Dudu Bahçeli'nin evinden yükselen kavga sesleri üzerine endişeye kapılarak polise haber verdi. Polis ekipleri, eve girdiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaştı. Anne Sahure Dudu Bahçeli ve kızı Hasibe Erdemir ağır yaralı halde bulundu ve hemen bir ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi.


Maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen, Sahure Dudu Bahçeli bu sabah hayatını kaybetti. Kızı Hasibe Erdemir'in ise sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan, Talha Çorum'un psikiyatrik destek aldığı ve şizofreni tedavisi gördüğü ortaya çıktı.


Polisin olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada, torunun anneannesi ve teyzesi ile henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartıştığı ve bu tartışmanın şiddet içeren bir saldırıya dönüştüğü tespit edildi. Talha Çorum'un anneannesinin başını defalarca yere ve duvarlara vurduğu, teyzesini ise yumrukladığı belirlendi.


Bu trajik olay, aile içi şiddetin ne kadar yakınımızda ve potansiyel bir tehdit olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatırken, toplumda şiddetin önlenmesi yönünde ciddi adımlar atılmasının gerekliliği vurgulanıyor. Görgü tanıkları ve komşuların ifadelerine başvurulurken, saldırı ile ilgili daha fazla bilginin ortaya çıkması bekleniyor.