-

Gözden kaçırmayın

Bursa Devlet Tiyatrosu Bursa Devlet Tiyatrosu "Keşanlı Ali Destanı" Oyunuyla Büyük Anadolu Turnesi'ne Çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi'nin kiracısı olduğu Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakım ve onarım masrafları konusuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 2006 yılında imzalanan protokole göre, bina sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin esaslı bakım ve onarım masraflarını karşılaması gerektiği belirtildi. Ancak, Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yönetimlerinin belediyeye ilettikleri bakım ve onarım taleplerine yeterli yanıt alınamadığı ifade edildi.

Bu durum, Uluslararası Tiyatro Festivali'ni yaklaşırken, Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin durumuyla ilgili yaptığı tespitlerin basında yanlış bir şekilde yorumlandığını ve politik bir mecraya çekildiğini ve protokolün içeriğinin doğru bilinmeden yaklaşıldığını ortaya koyuyor. Ayrıca, festival kapsamında 8 yabancı ülke ekibi ağırlanacak ve 29 farklı oyun 51 temsil ile sahnelenecek. Bu nedenle, yaşanan bu durumun festivalin başarısına gölge düşürmeyeceği vurgulandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Tiyatroları arasındaki iletişim ve protokol uygulama konuları, kültürel etkinliklerin başarısı açısından önemli bir rol oynadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sanatın iç disiplinle icra edildiğine dikkat çekerek, Antalya halkını 17-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde yer almaya davet ediyor. #Antalya #TiyatroFestivali