-

Gözden kaçırmayın

UNIFIL'e Yönelik Saldırılar Devam EdiyorUNIFIL'e Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais adına, OPEC Genel Hukuk Müşaviri Leonardo Sempértegui, Altıncı Yıllık Hukuk Atölyesi’nde açılış konuşması yaptı. Konuşmasında, enerji yatırımlarını sağlamak ve ideolojik olmayan, gerçekçi enerji yolları seçmek için düzenleyici istikrar ve açıklığın önemine vurgu yaptı.

Sempértegui, "Politika yapıcıların ve paydaşların uzun vadeli yatırım dostu bir iklim sağlamak için birlikte çalışması gerekiyor, yeterli finansman da bu süreçte hayati öneme sahip," dedi. Ayrıca, "Etkili ve gerçekçi düzenlemeler ile ayrımcı olmayan sözleşmelerin hazırlanması, daha adil ve kapsayıcı bir enerji geleceği için önemli. Bu, tüm enerji kaynaklarına eşit şekilde destek sağlayan düzenlemeleri içermelidir," şeklinde ifade etti.

Sempértegui, düzenlemelerin ve sözleşme düzenlemelerinin yenilenebilir enerji projeleriyle aynı seviyede karbon salınımını azaltma teknolojilerine de destek sağlaması gerektiğini belirtti. Bu destekleri sağlamak adına ortak finansman, vergi indirimleri ve sübvansiyonların önemli olduğunu vurguladı.