-

Gözden kaçırmayın

Türk Çeyiz Geleneği'nin Tanıtımı Belgrad'da YapıldıTürk Çeyiz Geleneği'nin Tanıtımı Belgrad'da Yapıldı

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde Avrasya Bir Vakfı'nın yeni çalışma dönemi açılış programı gerçekleştirildi. Programda, eğitim alanında güçlenmiş iş birlikleri ve geleceğe yönelik hedefler masaya yatırıldı.

Eğitim Bakanlığı’nın temsilcileri, evlatların en iyi şekilde geleceğe hazırlanması adına toplumun tüm kesimleriyle iş birliği içerisinde çalıştıklarını vurguladılar. Özellikle öğretmenler ve velilerle gerçekleştirdikleri istişare kültürü, eğitim politikalarına yön vermekte önemli bir rol oynamakta.

Bakanlık yetkilileri, yeni dönemde “Köklerden Geleceğe” yaklaşımıyla şekillenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine dikkat çekti. Bu modelin amacı, tüm ideolojilerin ötesinde millî bir şahsiyet gelişimine katkı sağlamak ve millî bilince sahip bireylerden oluşan bir toplum inşa etmek olarak belirlendi. İnsan, bu modelin merkezinde yer alıyor.

Programda katılımcılara hitap eden yetkililer, yeni dönem çalışmalarında vakfın çalışanlarına kolaylıklar dileyip, katılımcılara teşekkür ettiler.