-

Gözden kaçırmayın

Astronotlarımız Savunma Sanayii Başkanlığı Standını Ziyaret EttiAstronotlarımız Savunma Sanayii Başkanlığı Standını Ziyaret Etti

Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketi, büyük bir yıkıma yol açtı. Felakette hayatını kaybedenler için dua eden Türkiye Cumhurbaşkanı, yaralılara acil şifalar diledi. Sel felaketi sonucunda Jablanica ve Konjic kentlerinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve 40 kişinin arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Felaketin ardından Türkiye'nin resmi yardım kuruluşları AFAD, Kızılay ve TİKA, Bosna-Hersekli kardeşlerin yardımına koştu. Türkiye, bölgedeki acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım göndermeye başladı. İlk etapta 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, ayrıca çeşitli hijyen ürünleri ve su tahliye malzemeleri tedarik edildi.

Cumhurbaşkanı, yaşanan bu zor günlerde selden etkilenen tüm Bosna-Hersekli kardeşlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye'nin kardeşlik ve dayanışma ruhuyla hazırladığı yardımlar, en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.