-

Gözden kaçırmayın

Söke Ticaret Odası'ndan Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Söke Ticaret Odası'ndan Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle "154 İlçemize 154 Okul" Projesi

G20 zirvesi sırasında, OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) Genel Direktörü Francesco La Camera önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündem maddesi dünya genelinde adil ve sürdürülebilir enerji geçişlerini sağlamak amacıyla yürütülen çok taraflı çabalar oldu. İki lider, OPEC ve IRENA arasında iş birliğini artırmak için atılacak sonraki adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Önümüzdeki OPEC ve OPEC dışı İklim Değişikliği Koordinasyon Toplantısı'na IRENA'dan bir delegenin katılması planlanıyor.

Ayrıca, Al Ghais ve La Camera, Brezilya'nın G20 Başkanlığı altında, uluslararası enerji alanındaki çeşitli katılımcıları bir araya getirerek sürdürdüğü enerjiyle ilgili görüşmelere katkı sağlamasını ve bu rolünü takdir ettiklerini belirtti. Foz do Iguacu'daki bu görüşmeler, dünyadaki enerji sorunlarına çözüm arayışında önemli bir platform oluşturduğu vurgulandı.