-

Gözden kaçırmayın

Söke Ticaret Odası'ndan Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Söke Ticaret Odası'ndan Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle "154 İlçemize 154 Okul" Projesi

19 Eylül 2024 tarihinde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kripto varlık ekosistemine yönelik yeni bir ilke kararı yayımlandı. Bu kararla birlikte kripto varlık platformlarında önemli değişiklikler yapıldı. Kararın amacı, kripto varlık piyasasındaki düzenlemeleri güçlendirmek ve riskleri azaltmaktır. Yapılan düzenlemelerin detayları şu şekildedir:

- Kripto varlık platformlarının müşteri varlıklarını ayrıştırması zorunlu hale getirildi. - Çoklu iş yapması yasaklanan platformlar için yeni düzenlemeler getirildi. - NFT ve utility token'ların düzenlenmesi gerçekleştirildi. - Peer-to-peer (P2P) pazar yerlerinin kapatılmasına karar verildi ve kripto döviz bürolarının faaliyetleri sonlandırıldı. - Kaldıraçlı işlemlerin yasaklanmasıyla birlikte, platformların tanıtım ve reklamlarına da sınırlamalar getirildi. - Gerçek dünyadaki varlıkların tokenizasyonu konusunda da düzenlemelere gidildi.

SPK'nın yayımladığı bu ilke kararı ile kripto varlık ekosisteminde önemli değişiklikler hayata geçirilmiş oldu.