-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paralimpik Sporcuları Kutladıİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paralimpik Sporcuları Kutladı

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bir operasyonla, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, 7'li çapraz karaciğer nakli gerçekleştirdi. Bu olay, Malatya'nın gurur kaynağı oldu.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonda, 14 ayrı ameliyathanede eş zamanlı olarak çalışan 120 kişilik bir ekip yer aldı. Bu büyük çabanın sonucunda başarılı bir şekilde tamamlanan operasyon, karaciğer nakli ihtiyacı bulunan hastaların tedavisine büyük bir katkı sağladı.

Operasyona, Kırım'dan gelen anne ve kızı da dahil oldu. Bu, operasyonun uluslararası bir boyuta taşındığının ve birçok insanın umutlarını yeşerten önemli bir olay olduğunun bir göstergesidir.

Operasyon, Malatya-Boston iş birliğiyle gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün müthiş başarısı, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini tebrik etmeyi hak ediyor.