-

Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Bugünkü imza töreni, küresel vergi sisteminin istikrarını sağlamayı hedefleyen İki Sütunlu Çözüm'ün uygulanmasında önemli bir kilometre taşıdır. Bu anlaşma, çok uluslu şirketlerin kar transferi yapma teşvikini azaltmayı, zarar verici vergi rekabetini engellemeyi, ülkelerin yatırım karşılığında düşük veya sıfır kurumsal vergi sunma baskısından kurtulmalarını sağlamayı ve dünya genelindeki hükümetler için önemli ek gelirler üretmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Gelişmekte olan ülkeler, çok uluslu kuruluşların kar kaydırma uygulamalarından ciddi şekilde gelir kaybı yaşamaktadır ve bu durum, gelişmiş ülkelere kıyasla bu ülkelere daha fazla risk oluşturmaktadır.

Yeni Çok Taraflı Sözleşme, gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkelerle olan ikili vergi anlaşmalarında Vergiye Tabi Olma Kuralı'nın otomatik olarak dahil edilmesini talep etmelerini sağlayarak somut sonuçlar üretmektedir.

Gelişmekte olan ülkeler için tasarlanmış olan Vergiye Tabi Olma Kuralı, herkesin küresel vergi sisteminin daha adil olmasını sağlamak ve daha küreselleşmiş ve dijitalleşmiş bir dünyada daha işlevsel hale getirmek adına geliştirilen konsensüs temelli çözümlerden fayda sağlamasını garantileyecektir.