-

Gözden kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanı Deprem Bölgesinde Geniş Kapsamlı Çalışmaları DeğerlendirdiTarım ve Orman Bakanı Deprem Bölgesinde Geniş Kapsamlı Çalışmaları Değerlendirdi

16 Eylül 2023 tarihinde, borsa gününün pozitif bir başlangıç yapması bekleniyor. Tahminlere göre, endeksin 9.610 ile 9.770 arasında işlem göreceği öngörülüyor. Önceki gün endeks %1,73 oranında artışla 9.685,49 seviyesinden kapanmıştı.

Öne çıkan bir gelişme ise, Çarşamba günü başlayacak merkez bankası toplantıları. Bu toplantılar, Brezilya, Endonezya, Norveç, Güney Afrika, Tayvan, Türkiye, İngiltere ve Japonya gibi ülkeleri kapsayarak Cuma gününe kadar sürecek.

Piyasa üzerinde etkili olan bir diğer önemli veri ise otomotiv sektöründen. Ağustos ayında toplam ihracat %17,3 oranında bir azalma gösterdi.

Hisse senetleri alanında önemli bir gelişme yaşandı. #AGESA, Ağustos ayındaki prim üretimiyle ilgili verileri paylaştı. Ayrıca, #SAHOL, Sabancı Renewables Inc. ile Oriana Solar Projesi için bir 'Tax Equity’ sözleşmesi imzaladı.

Detaylı analizler ve güncel piyasa gelişmeleri için Deniz Yatırım’ın Günlük Bülteni’ne erişebilirsiniz.#Borsa #Güncel #Finans