-

Gözden kaçırmayın

Çorlu'da Organize Suç Örgütüne OperasyonÇorlu'da Organize Suç Örgütüne Operasyon


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında ülke genelinde yoğun denetim faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu süreçte toplam milyon araç kontrol edildi. Denetimler sırasında, mevzuatta izin verilmeyen ışıklı veya sesli uyarı işaretleri (çakar) kullanan sürücülere işlem yapıldı. Hız ihlali yapan, periyodik muayenesi yapılmamış, emniyet kemeri kullanmayan, sürücü belgesiz araç kullanan ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan sürücülerle birlikte toplam bin araca işlem uygulandı.

Ayrıca, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla, çocukların güvenli bir şekilde okullarına ulaşabilmeleri için okul servis araçları ve şoförleri üzerinde denetimlerin artırıldığı belirtiliyor. Okul servis araçlarında hem çocukların hem de yardımcı personel ile şoförlerin emniyet kemeri kullanmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının önemine vurgu yaparak, yolculukların sevdikleriyle bir araya gelmek için olduğunu ve bu süreçte dikkatli olunmasını istedi. Hayatın önemine değinerek, kurallara uymaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bu açıklama, İçişleri Bakanlığı'nın resmi kaynaklarından alınmıştır.