-

Gözden kaçırmayın

Sotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek SunuyorSotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek Sunuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yeni bir granül bor üretim tesisi hizmete girdi. Tesisin açılışı için düzenlenen törende konuşan Bakan Bayraktar, granül bor üretiminin tarım sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Granül bor üretimi son yıllarda tarım sektöründe büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu nedenle böyle bir tesisin açılmasının tarım sektörü açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, granül borun bitki sağlığı ve verimli üretim için önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ülkemizde tarım sektörünün gelişmesi ve verimliliğinin artması için bu tür tesislere olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Sürdürülebilir bir tarım sektörü için granül bor gibi yenilikçi üretim yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ifade eden Bakan Bayraktar, bu tesisin tarımsal verimliliği artırarak ülkemizin geleceği için elzem olduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar, granül bor üretimi ile gübre endüstrisinde ihtiyaç duyulan ürün yelpazesini genişleterek tarım sektörüne destek sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Granül borun tarım sektöründe kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte üretimde verimlilik artacak ve tarımsal ürünlerin kalitesi yükselecektir. Bu da ülkemizin tarım sektörüne olan güveni artıracak ve tarımsal üretimimizi üst seviyelere taşıyacaktır.