-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Yeni askeri yemin törenleri, 2024/1 tertip acemi erlerin temel askeri eğitimlerini tamamladıktan sonra gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı birliklerde düzenlenen törenler, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ülkenin farklı kara ve hava kuvvetleri garnizonlarında yapılan törenlerde, genç erler Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak anayasal düzene ve ulusal bütünlüğe bağlılık yemini ettiler. Törenlerde aileler de evlatlarının bu önemli anlarına tanıklık etme fırsatı buldu.

Törenlerin ardından erler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için yaptığı fedakar hizmetlerin bir parçası olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Geleneksel askeri marşlar ve geçit törenleriyle süslenen görkemli törenler, coşkuyla sona erdi.

Yemin törenleri, askerlerin disiplin ve birlik ruhu içinde, Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını gösteren bir gösterge oldu. Törenlerin ardından erler, bir sonraki eğitim aşaması için görev yerlerine dağıtıldı. Milli Savunma Bakanlığı, törenlerin her aşamasının başarıyla tamamlandığını ve erlerin göreve başlamak için gereken her türlü eğitimi aldığını belirtti.

#AskeriYemin #MilliSavunmaBakanlığı #AcemiErler #TürkSilahlıKuvvetleri #GörevBaşlangıcı