-

Gözden kaçırmayın

Sotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek SunuyorSotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek Sunuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin, mali program hedeflerini desteklediğini ifade etti. Enflasyonun, yıl sonu beklentisinin yüzde 43,1 seviyesine gerilediğini belirten Şimşek, son on bir ayda düşüş gösteren 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 olarak kaydedildiğini açıkladı.

Son üç aylık süreçte yıllık enflasyonun 23,5 puan gerileyerek, eylül ayında yüzde 50'nin altına inmesi bekleniyor. Bakan Şimşek, 2024 yılı için hedefledikleri yüzde 4,9 seviyesindeki bütçe açığının milli gelire oranını, gelecek yıl yüzde 3,1'e düşürmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu adımın, mali disiplinin, dezenflasyona güçlü bir destek sağlayacağını vurguladı.

Bakan, fiyat istikrarını sağlamak için politikalarını eşgüdüm içerisinde sürdüreceklerini, ayrıca enflasyondaki yapısal katılıkları gidererek, vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak artırmayı hedeflediklerini söyledi.