-

Gözden kaçırmayın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da Deprem Sonrası İnsanlarla Buluştuİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da Deprem Sonrası İnsanlarla Buluştu

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkemizi etkileyen büyük depremlerin ardından yürütülen iyileştirme çalışmalarını duyurdu. Bakan, afetzede vatandaşlara yeni ve güvenli konutlar sağlama hedefiyle devam eden süreçte, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis illerinde yapılan yeni konutların kura çekiminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, bölgedeki 11 ilde, mimari açıdan uygun ve güvenli afet konutlarının tamamlandığını ifade ederek, toplamda birçok afetzede aileye yeni yuvalarını kazandırdıklarını belirtti. “Yeni sıcak yuvaları tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diyen Bakan, devletin tüm imkanlarıyla milletin yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Bu çalışmalar, ülke genelinde yürütülen geniş çaplı iyileştirme operasyonunun bir parçası olup, deprem sonrası hasar gören bölgelerdeki ihtiyaçları karşılamak için büyük bir çaba gösterildiğini vurgulayan Yerlikaya, geçmişte yaşanan felaketlerin ardından birlikteliğin önemine dikkat çekti.