-

Gözden kaçırmayın

Türk Devletleri Teşkilatı'nın Enerji İşbirliği Toplantısı GerçekleştirildiTürk Devletleri Teşkilatı'nın Enerji İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları, Batum'da düzenlenen üçlü toplantıda bir araya geldi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in liderliğinde gerçekleştirilen bu toplantıya Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da katıldı. Toplantı sonunda bir Üçlü Mutabakat Metni imzalandı.

Bakan Güler, toplantıda ülkeler arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik iradelerini vurgulayarak, "Köklü tarihî ve derin bağlara sahip olan ülkelerimiz arasındaki iş birliğini her alanda en üst seviyeye çıkarma kararlılığımızı teyit ettik," dedi. Ayrıca, bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne olan desteklerini yineledi.

Güler, Kafkasya’nın tarihi ve stratejik önemine dikkat çekerek, "Üçlü iş birliğimiz hem ülkelerimizin ortak yararına hem de bölgesel barış ve istikrara katkı sağlıyor," ifadesini kullandı. Bu iş birliğinin gelecekte yeni ortaklıklara zemin hazırlayacağına inandığını belirtti.

Bakan Güler, değerli mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, dost ülkelerin halklarına sağlık ve esenlik dileklerini iletti.

Bu haber, T.C. Millî Savunma Bakanlığı kaynaklıdır.