-

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Gündemini DeğerlendirdiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Gündemini Değerlendirdi

T.C. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okuryazarlığın önemine dikkat çekerek, bu hakkı her vatandaşa ulaştırmak amacıyla başlatılan çeşitli projeleri duyurdu. "Haydi Kızlar Okula", "Ana-Kız Okuldayız", "Nerede Kalmıştık" gibi kampanyalarla birlikte "Okuma Yazma Seferberliği" çalışmaları ile vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çabalarının sürdüğünü belirtti.

Tekin, özellikle eğitim kampanyalarının getirisi sayesinde bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştiren kız çocuklarının, toplumun gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Hükümetin Okuma Yazma Seferberliği'ne katılan 1 milyon 763 bin 502 vatandaşın cesaretini ve kararlılığını vurgulayan Tekin, bu bireylerin dünyayı harflerin ışığıyla aydınlatma mücadelesini yürekten desteklediğini kaydetti.

Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla yapılan bu açıklamalar, eğitim alanında sağlanan ilerlemelerin ve toplumdaki okuryazarlık seviyesinin artırılmasının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.