-

Gözden kaçırmayın

Bosna-Hersek'te Anesteziyoloji Eğitimi TamamlandıBosna-Hersek'te Anesteziyoloji Eğitimi Tamamlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazileri ile Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası statüsünün önemine vurgu yaptı. Tunç, Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nün haklı davasında en büyük destekçisi olacağını ve asla yalnız bırakmayacağını belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nün yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Bakan Tunç, Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlüğe kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi.

Tunç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada eşit ve egemen bir devlet olarak tanınmasının önemine değindi. Kıbrıs Türkü'nün her daim yanında olacaklarını ve adanın huzur ve refahının herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Bakan Tunç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası toplumda daha fazla tanınma ve hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bakan Tunç, Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nün yanı sıra Filistin meselesinde de tavizsiz bir duruş sergilediğini ve mazlum Filistinlilerin yanında olduğunu vurguladı. İnsanlık ve savaş suçu işleyen İsrailli yöneticilerin hesap vereceğini ve Filistin'in özgür olacağını ifade eden Tunç, Türkiye'nin adalet ve hakikati savunmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Tunç ayrıca, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem ve 65 şampiyon meleğin kaybedilmesiyle ilgili adli sürecin devam ettiğini ve sorumluların cezalandırılacağını belirtti.