-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

İl genelindeki ormanlık alanlarda sivil ve resmi görevli jandarma ekipleri, orman yangınlarına karşı 24 saat esasına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Orman içi yollarda ve yaylalarda ATV, UTV, bisiklet, motosiklet ve benzeri vasıtalarla devriye görevi icra ediliyor.

Hava sıcaklıklarının arttığı ve orman yangınlarının çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu bugünlerde vatandaşlar, orman içinde ateş yakmanın yasak olduğu ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara sebebiyet verebileceği konusunda uyarılıyor. Ayrıca, şenlik, kır düğünü, toplantı ve diğer etkinliklerin izne tabi olduğu ve kurallara uymayan kişiler hakkında idari ve adli işlemler gerçekleştirileceği bildiriliyor.

Orman yangınlarına karşı mücadelede jandarma yangın tespit köpeği de aktif olarak kullanılıyor. Yetkililer, orman alanı içinde ateşli veya ateşsiz her türlü piknik yapmanın yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşların alınan kararlara uymaları gerektiğini vurguluyor.