-

Gözden kaçırmayın

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle GörüştüMillî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass İle Görüştü

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ile birlikte Endonezya Millî Günü resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda yaptığı konuşmada, Endonezya'nın Türkiye açısından özel bir yeri olduğunu vurguladı. Güler, Endonezya’nın bağımsızlık mücadelesinde hayatını feda eden kahramanları anarak başladı. Türkiye ile Endonezya arasında asırlardır süregelen dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkat çeken Güler, ikili ilişkilerin ve iş birliğinin her alanda geliştiğine değindi. Güneydoğu Asya’daki stratejik ortaklarından biri olan Endonezya'nın, Türkiye'nin ticaret hacminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Güler, afet durumlarında iki ülke arasındaki dayanışmanın önemine de vurgu yaptı; 2018’de Endonezya’daki deprem ve tsunami felaketine Türkiye'nin yardımları ve 2022’de Türkiye’deki depremler sonrası Endonezya'nın sağladığı destekten bahsetti. Askerî ve savunma sanayi alanındaki iş birliğini güçlendirdiklerini belirten Güler, geçtiğimiz yıl imzalanan eylem planının bu alandaki hedef birliğini yansıttığını söyledi. İki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki eğitim ve tatbikatların artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Endonezya Büyükelçisinin, ülkeler arasındaki dostluk ve iş birliğine değerli katkılar sunduğunu ifade eden Güler, konuşmasını Türkiye-Endonezya dostluk ve kardeşliğinin süreceğine olan inancıyla tamamladı.