-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen özel oturumda Filistin halkının yanında durduklarını belirtti. Dervişoğlu, oturumda katil Netanyahu'yu ayakta alkışlayan zalim dünyaya karşı, Gazze'de katliama uğrayan Filistinlilere destek verdiklerini ifade etti. Dervişoğlu, sıralarında sadece mağdur Gazzelilerin değil, aynı zamanda Uygur Türklerinin, Irak Türkmenlerinin ve 20. yüzyılın en ağır soykırımlarından birine maruz kalan Azerbaycan Türklerinin bayraklarını da dalgalandırdıklarını söyledi.

"Mazlumların yanındayız. Zulüm Gazze’de de zulümdür, Doğu Türkistan’da da zulümdür, Karabağ’da da zulümdür, Türkmeneli’nde de zulümdür. Başta Türk’ün gönül coğrafyası olmak üzere dünyanın her yanında zulmeden kim olursa olsun; zalimler için yaşasın cehennem," diye konuştu.

Dervişoğlu'nun bu açıklamaları, İYİ Parti'nin adaletsizliğe karşı duruşunu ve küresel düzeyde mazlum toplumların yanında olma kararlılığını bir kez daha vurgulamış oldu.