-

Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede, iki lider İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılar, kalıcı ateşkes ve barışa yönelik adımlar ile güncel gelişmeleri ele aldı.

Görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına destek vermeye devam edeceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in saldırılarının durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarının artırılması için Türkiye'nin çaba göstereceğini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de sivilleri, bebekleri, okulları ve hastaneleri hedef aldığı saldırıları kınayarak, Batılı ülkelerin bu duruma sessiz kalmasını ve İsrail'e yardımlarını sürdürmelerini kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin bu konuda çabalarını artırmalarının önemine vurgu yaptı.

Erdoğan ayrıca, Mahmud Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuştur.