-

Gözden kaçırmayın

Sotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek SunuyorSotheby's, FKA twigs Canlı Yayın Sergisine Değerli Destek Sunuyor

Ticaret Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile ihracatçılara uluslararası rekabet gücü kazandırmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı iş gücünü yetiştirmek amacıyla "İhracat Akademisi" kuruluyor. Bugün Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen törenle Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İhracat Akademisi'nin kuruluş protokolünü imzaladılar. Bakan Bolat, bu girişimin ülke ekonomisi ve ihracatçılar için hayırlı olmasını diledi.

Akademi kapsamında, Ticaret Bakanlığı uzmanları, sektör temsilcileri ve iş birliği yapılacak üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından ihracatçılara eğitim verilecek. Bu eğitimlerle, dış ticaretin tüm süreçlerine hakim, küresel rekabet ortamında başarılı olabilecek donanımlı iş gücü yetiştirilmesi hedefleniyor.

2002 yılında Türkiye'de sadece 32.000 ihracatçı firma mevcutken, 2024 yılında bu sayı 140.000'e ulaştı. Ticaret Bakanlığı, İhracat Akademisi ile yetişecek yeni ihracatçılarla birlikte 2030 yılında bu sayının 200.000'e çıkarılmasını ve güçlü bir ihracatçı ordusuna sahip olmayı amaçlıyor.

İhracat Akademisi’nin müfredatı, Ticaret Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve sektör temsilcilerinden oluşan Akademik Danışma Kurulu tarafından titizlikle hazırlanacak. Bu müfredat, uluslararası pazar analizi, müşteri bulma, lojistik, gümrükleme işlemleri, finansman ve markalaşma gibi ihracatın her aşamasına yönelik kapsamlı bir eğitim sunacak.