-

Gözden kaçırmayın

Türk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spor Toplantısı Astana'da GerçekleştiTürk Devletleri Teşkilatı Gençlik ve Spor Toplantısı Astana'da Gerçekleşti

Kahraman Mehmetçik, terörle mücadele operasyonları, uluslararası görevler ve NATO misyonlarında olduğu gibi uluslararası yarışmalarda da başarılarına bir yenisini ekledi. Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından 4-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya'da Hohenfels Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması"nda şampiyon oldu.

Yarışmaya toplam 19 ülkeden 36 tim katıldı. Türkiye, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan birer tim ile yarışmada yer aldı. Her iki tim de Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın sorumluluğunda yarışmaya katıldı ve üstün başarılar gösterdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın timi birinci olurken, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın timi ikinci oldu. Yarışmada başarı gösteren ülkeler şu şekilde sıralandı:
1. Türkiye (Kara Kuvvetleri Komutanlığı)
2. Türkiye (Özel Kuvvetler Komutanlığı)
3. Finlandiya ve ABD
4. Yunanistan
5. Belçika
6. İrlanda
7. ABD
8. Hollanda
9. İtalya
10. Çek Cumhuriyeti

Türk askerinin göstermiş olduğu bu üstün başarı, Türk milletini bir kez daha gururlandırdı. Yarışmada başarı elde eden Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adına her birini gururla selamlıyoruz.