-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj YayımladıİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziler Günü'nde Gazilere Özel Bir Mesaj Yayımladı

Türkiye, savunma sanayinde son yirmi yılda önemli bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşüm, özellikle yerli ve milli savunma projelerine ağırlık verilerek gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii İcra Komitesi, bugün gerçekleştirdiği toplantıda birçok kritik projenin yanı sıra Çelik Kubbe Projesi'ni de görüşerek karara bağladı.

Çelik Kubbe Projesi, katmanlı hava savunma sistemlerinin, algılayıcı ve silahların bir ağ yapısı altında entegrasyonunu, ortak hava resminin oluşturulmasını ve gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılmasını kapsıyor. Ayrıca bu proje, yapay zekâ destekli olarak karar vericilere sunulmasını hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, alınan bu tarihi kararın hayırlı olmasını dileyerek, ülkenin savunma sanayi alanında daha ileri hedeflerle yoluna devam ettiğini belirtti. Yılmaz, bölgesel ve küresel istikrar ve barış için diplomasinin tüm imkânlarını kullanırken, ülkemizi her türlü tehdit karşısında daha güçlü bir konuma taşımakta kararlı olduklarını ifade etti.

Yerli savunma sanayii, sadece güvenlik açısından değil, ithalatı azaltma ve katma değeri yüksek üretim ile ihracat hedefleri açısından da büyük önem taşıyor. Geçen yıl 5,5 milyar doları bulan ihracatın bu yıl 7 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Yılmaz, emeği geçen herkese şükranlarını sundu.