-

Gözden kaçırmayın

"Dilin Hep Allah'ı Zikretsin!"

Türkiye'nin yurtdışı kalkınma ve işbirliği konusundaki öncü kurumlarından olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), uluslararası arenada bilgi paylaşımını ve kapasite geliştirmeyi hedefleyen eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi.

Adalet Akademisi ile iş birliğinde gerçekleştirilen bu program, insan ticareti ve mülteci hukuku üzerine odaklanarak Cezayir, Lübnan, Tunus ve Ürdün'den gelen 24 hâkim ve savcıya ev sahipliği yaptı.

Bu eğitimle amaçlanan, söz konusu ülkelerde görev yapan yargı mensuplarının bu alandaki bilgi ve deneyimlerini artırarak, insan ticareti gibi uluslararası sorunlarla mücadelede daha etkin rol alabilmeleri ve mülteci hukukunun önemli boyutlarına hakim olmalarını sağlamaktır. Program kapsamında katılımcılara Türkiye'nin bu alandaki uygulamaları ve tecrübeleri aktarılmış, hukuki düzenlemeler ve uygulamalarda kazanılan deneyimler paylaşılmıştır.

Programın sonunda, bölgedeki hukuk sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlaması ve uluslararası düzeyde iş birliğini artırması beklenmektedir. TİKA'nın bu tür programlarla yargı mensuplarının kapasitelerinin artırılması hedefinin yanı sıra, insan haklarına saygının ve hukukun üstünlüğünün tesisi için bölgesel ve küresel düzeydeki iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceği öngörülüyor.

#TİKA #yurtdışıişbirliği #eğitimprogramı #uluslararasıarenabilgipaylaşımı #kapasitegeliştirme #insanticareti #mültecihukuku #AdaletAkademisi #hâkim #savcı #Cezayir #Lübnan #Tunus #Ürdün #işbirliği #hukuk #uluslararasıişbirliği #hukukdüzenlemeleri #insanhakları #Türkiye