-

Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Volodin, 28-29 Kasım tarihlerinde Rusya'da gerçekleştirilecek "Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık" Konferansı'na TBMM Başkanı Kurtulmuş'u davet etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, davet için teşekkür etti ve Eylül ayında beraberindeki parlamento heyetiyle Moskova'ya yapacakları resmi ziyareti hatırlattı. Bu ziyarette Konferans hazırlıkları dahil pek çok ikili konuyu geniş biçimde ele alma imkanı bulacaklarını ifade etti.

Terörün ortak bir tehdit olduğunu ve birçok ülkenin terör tehlikesi altında bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bazı büyük güçlerin terör örgütlerini vekalet savaşlarının aracı olarak kullandıklarını belirtti.

Kurtulmuş, İsrail'in bir yıldan uzun süredir Gazze'ye yönelik saldırılarına işaret ederek, bu saldırıları kınadıklarını belirtti. Ayrıca, İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik saldırısını devlet terörünün açık bir örneği olarak nitelendirdi.